Nit de ratpenats al riu Ripoll

Penjat el 5 de juliol de 2020, per Mireia Calvet

Dins del cicle d’activitats d’aquest estiu i en el marc de les sortides pel Rodal de Sabadell, l’Adenc va organitzar una sortida per conèixer els ratpenats del riu Ripoll.

De la mà del Xavi Jordà, els assistents vam poder aprendre moltes curiositats d’aquests petits mamífers voladors, des de les diferents parts del seu cos adaptades al vol i a moure’s en la foscor, el seu cicle de vida, els diferents tipus de refugis que poden utilitzar per reproduir-se o hivernar, fins a les seves problemàtiques de conservació.

Mentre el Xavi anava fent les seves explicacions, el dia s’anava acabant i amb l’arribada del capvespres vam poder observar els primers ratpenats, que sortien dels seus refugis diürns, molt probablement en algunes cavitats de l’edifici mig enrunat del Molí del Torrella.

Amb l’ajut dels diferents aparells que portava el Xavi, vam poder identificar per la freqüència en la que emetien els ultrasons, dues espècies de ratpenats: la Pipistrel.la nana i la Pipistrela comuna.

Una vegada ja vam deixar d’observar els ratpenats sobre el Molí, ens vam acostar al riu, on vam poder gaudir de l’espectacle d’un grup de Pipistrel.les nanes caçant mosquits.

Les explicacions del Xavi sobre la vida dels ratpenats van continuar una estona més, contestant les preguntes dels participants, fins que vam donar la sortida per finalitzada.

Nit de ratpenats al riu Ripoll