Nova jornada d’eliminació de vegetació invasora al riu Ripoll

Penjat el 21 de desembre de 2019, per Mireia Calvet

Aquest diumenge 15 de desembre ha tingut lloc la darrera jornada de treball al riu Ripoll. Les tasques s’han desenvolupat durant tot al matí, centrades en l’eliminació del lligabosc japonès, una planta enfiladissa, que provinent de la jardineria, està envaint alguns marges dels nostres rius.

Aquesta vegada hem pogut comptar amb l’entusiasta col.laboració de 6 alumnes de quart d’ESO, de l’escola Ramar de Sabadell, que estan cursant l’asignatura d’Aprenentage i Servei, gràcies a ells hem pogut alliberar una zona significativa del marge dret del riu, a la Font dels Gitanos, on està previst fer una plantada a la primavera.

Els voluntaris també hem trebellat en l’alliberament d’una sarga, encara viva, però totalment envoltada pel lligabosc, de ben segur que ens ho agrairà.

Les activitats de “Fes Reviure el Ripoll” continuaran al llarg del 2020 amb noves jornades d’extracció de vegetació invasora, plantades populars, sortides naturalistes, anellament d’ocells i la Festa del riu.

Des d’aquí, volem convidar a tota la ciutadania en les tasques de voluntariat per recuperar aquest espai natural de la ciutat de Sabadell. Tothom que ho vulgui, pot fer un apetitat contribució al projecte apadrinant un arbre, fent un donatiu a l’Adenc, o a través del blog.

https://apadrinamentfesreviurelripoll.wordpress.com/

Nova jornada d’eliminació de vegetació invasora al riu Ripoll

Zona que ha quedat lliure de lligabosc

Nova jornada d’eliminació de vegetació invasora al riu Ripoll

Alliberament de la sarga