Nova jornada d’extracció de canya al riu Ripoll

Penjat el 22 de gener de 2023, per Mireia Calvet

Aquest diumenge 22 de gener, una vintena de voluntaris han estat treballant en l’extracció de canya en una zona a la riba dreta del riu, entre el Molí de l’Amat i la Font dels Gitanos.

Repartits en diversos grups, alguns dels voluntaris han estat treballant en una zona sense arbres i s’han  dedicat a l’extracció completa de la canya, incloent el rizoma. Altres voluntaris s’han dedicat a l’extracció de només la part aèria de la canya en zones on ja hi ha arbres; amb aquesta acció es pretén afavorir els arbres i debilitar les canyes, que a mesura que els arbres van sent més alt, tenen menys sol per crèixer i per tant estan en una situació menys favorable.

Al final de la jornada, tots els voluntaris estaven d’acord en que havíem tret molta canya, però que encara en quedava molta! per això hi tornarem el proper 19 de febrer.

La jornada ha comptat amb la participació de 6 alumnes de l’institut Ramar de Sabadell que estan fent l’asignatura d’aprenentage i servei, a qui volem agraïr especialment el sue esforç.

Està prevista una nova plantada popular el proper 12 de març a la mateixa zona on hem estat treballant, per aquest motiu, l’Adenc té en marxa una campanya d’apadrinament d’arbres per poder finançar aquesta activitat. Si voleu apadrinar una planta, podeu ver-ho trucant a l’oficina de l’Adenc o bé a través del web:

https://adenc.cat/apadrinament-fesreviurelripoll/

 

Grup de voluntaris extraient rizoma

Mostra dels rizomes extrets

Estat després de la feina feta