Nova plantada popular al riu Ripoll

Penjat el 10 de març de 2019, per Mireia Calvet

Aquest diumenge 10 de març l’Adenc ha organitzat una nova plantada popular, aquesta vegada els treballs s’han dut a terme al nou tram adoptat per l’entitat, que va de la Font dels Gitanos, a la passera de les Clotes.

A partir de les 10 del matí ens hem trobat una bona colla de voluntaris que hem començat a treballar de valent des del minut zero, ajudant a descarregar les plantes i a identificar-les.

Un cop tot descarregat i identificat, el Carles, del Viver tres Turons, que ens subministra totes les plantes que plantem al riu, ens ha explicat les diferents espècies que teniem avui per plantar i com les distribuiríem al llarg del riu. També ha insistit molt en la importància de fer un forat adequat, on la planta pugui arrelar bé i amb un petit clot (escocell) que retingui l’aigua de la pluja.

Així per exemple, l’Arç blanc i l’Aranyoner són dos arbusts amb punxes, que hem plantat al marge del camí, lluny de l’aigua, volem que facin un efecte barrera, dificultant l’acostament al riu per part de la gent que podria malmetre tot el que hem plantat sense voler. Els Alocs en canvi els hem plantat més a prop del riu, a uns dos metres de l’aigua aproximadament, i el mateix hem fet amb els avellaners, els saulics i els verns.

Els treballs s’han centrat principalment al marge esquerre del riu i aquesta vegada han comptat amb la participació moltes families que han vingut a través de l’entitat Escola Animal i també del grup de joves de l’Esplai La Branca, que en acabar la plantada encara han tingut energia per treballar una estona en l’extracció de canya.

Durant la jornada, s’han plantat un total de 10 freixes de fulla petita, 20 aranyoners, 20 arc blancs, 35 alocs, 20 salzes, 7 verns, 5 oms, 2 avellaners, finançats gràcies a la campanya d’apadrinament que té en marxa a l’entitat.

Aquesta és la darrera jornada de treball de la temporada, les activitats d’extracció de canya i de recuperació del bosc de ribera es reprendran a la tardor. Les activitats naturalistes però, continuen durant aquesta primavera i estiu amb la nit amfíbia, la nit dels ratpenats i la Festa del riu.

Nova plantada popular al riu Ripoll

Nova plantada popular al riu Ripoll