Nova plantada popular al riu Ripoll

Penjat el 14 de març de 2020, per Mireia Calvet

El passat dia 8 de març es va fer una nova plantada popular al riu Ripoll, amb la participació de les famílies i els alumnes de 4art de l’escola Joanot Alisanda. La jornada de recuperació de la vegetació del riu Ripoll es va desenvolupar a la zona de la Font dels Gitanos, al llarg de la riba dreta del riu.

Durant aquesta tardor i hivern s’ha estat treballant en l’extracció del Lligabosc japonès en aquest tram del riu Ripoll i s’ha comptat amb la col·laboració dels alumnes de 4art d’ESO de l’institut Ramar de Sabadell que també han vingut a l’activitat i han continuat amb la tasca d’eliminació d’aquesta espècie invasora. A la zona on s’ha estat treballant s’han plantat Alocs ens substitució del lligabosc japonès, esperem que creixin ben ufanosos i ens ajudin en la recuperació del riu.

La resta d’Alocs, Gatells i Menta borda s’han plantat més a prop de l’aigua, en una llengua de terra que forma una illa enmig del riu. En total s’han plantat un centenar de peus.

Aquesta plantada forma part de les activitats que estan duent a terme els alumnes de l’escola Joanot Alisanda dins del projecte d’Aprenentatge i Servei “Fem reviure el Ripoll”. L’escola va comprar a la tardor els plançons que ha estat cuidant tots aquests mesos i que han plantat aquest diumenge. Durant el curs, els alumnes han estat treballant diferents aspectes relacionats amb el riu; la seva història, la fauna, la flora i l’impacte de les activitats humanes i les accions de conservació dutes a terme des de l’Adenc.

Les activitats de Fes Reviure el Ripoll continuen a la primavera amb la nit amfíbia, el taller de determinació de l’estat ecològic i les jornades de rec durant tot l’estiu.

Nova plantada popular al riu Ripoll

Nova plantada popular al riu Ripoll