Participa a la #FestaDelRiuDesdeCasa!

Penjat el 26 de març de 2020, per Adenc

BENVINGUDES A LA PRIMERA FESTA DEL RIU VIRTUAL!

La Festa del Riu és una activitat que ens agrada celebrar quan arriba la primavera, tot i les circumstàncies actuals hem decidit fer arribar la festa a casa de totes!

La Festa del Riu és un gran moment per explicar i donar a conèixer el projecte i els valors naturals que alberga el nostre riu.  Cada any la dediquem a diferents espècies del riu Ripoll i aquest any està centrada en les tortugues!  

Participa a la #FestaDelRiuDesdeCasa!Participa a la #FestaDelRiuDesdeCasa!

Trobareu més informació del projecte “Fes Reviure el Ripoll” i l’estudi complet del grup de tortugues de l’ADENC si cliqueu en les anteriors imatges!

A continuació trobareu diferents jocs per fer a casa en familía!

Feu-nos arribar imatges de tots i totes jugant!

 

PARTICIPA EN EL PRIMER KAHOOT SOBRE TORTUGUES! Festa del Riu – Dia de les tortugues. QUI ÉS QUI?

Instruccions per jugar:

  1. Necessitem un ordinador, un telefon movil o una tableta per jugar!
  2. Entreu en el següent enllaç: https://kahoot.it/challenge/0941918?challenge-id=019de8ca-58fe-4b1d-b9fb-e507e2bf9333_1585231920644  o podeu entrar directament a kahoot.it i introduiu el codi: 0941918
  3.  I comencem a jugar! Podeu jugar més d’una persona!
Participa a la #FestaDelRiuDesdeCasa!

DE QUÈ S’ALIMENTA UNA TORTUGA? I QUI SE’N POT ALIMENTAR?

La cadena tròfica  o cadena alimentaria es el conjunt de relacions de producció i obtenció d’aliments que s’estableix entre els diferents organismes d’un ecosistema. En aquest cas, parlem de tortugues, de què s’alimenta una tortuga i qui se’n pot alimentar?

En les següents imatges trobareu diferents elements que intervenen a la xarxa tròfica de cada espècie. Sabeu quina és la relació?

Participa a la #FestaDelRiuDesdeCasa! Participa a la #FestaDelRiuDesdeCasa! Participa a la #FestaDelRiuDesdeCasa! Participa a la #FestaDelRiuDesdeCasa!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Què menjen les tortugues? I qui es pot menjar una tortuga? Ajudan’ns a descobrir-ho! Clica a qualsevol de les imatges i la podras descarregar! Envia’ns les teves propostes i al final del dia publicarem les solucions! 

FES-TE LA TEVA TORTUGA

Una nou es pot convertir en tortuga!  Com ho fem?

  1. Dibuixeu, copieu o imprimiu la silueta del cos d’una tortuga. Us deixem aquest enllaç amb exemples
  2. Necessitem la metitat d’una nou. Demana ajuda per partir-la per la meitat.
  3. Enganxem la metitat de la nou a la silueta anterior amb cola blanca
  4. I ja pots acabar de decorar la teva tortuga! Participa a la #FestaDelRiuDesdeCasa!

També es poden fer tortugues amb papiroflexia! Us deixem un video que us pot ajudar! Ens envieu les vostres tortugues? Volem veure com us han quedat!

Participa a la #FestaDelRiuDesdeCasa!

ON ÉS LA TORTUGA? “Busca la tortuga”

Coneixeu el joc de “Buscar a Wally”? Volem que amb les tortugues que heu fet, les amagueu per casa i la resta de la família les ha de buscar. També podeu fer una foto on hi hagi la tortuga amagada i ens la feu arribar per xarxes socials amb #FestaDelRiuDesdeCasa perquè la busquem entre totes!

BALLA AMB LES GRANOTES DEL RIPOLL

Els Gegants de Sabadell i les Granotes del Ripoll  també s’animen a participar a la #FestaDelRiuDesdeCasa ! Ens comparteixen aquesta coreografia per animar-nos a tots i totes a ballar a casa! Compartiu a les xarxes socials els vostres balls des de casa!

 

ART, NATURA I REIKI PER ACABAR EL DIA

Les companyes de Filagarsa ens envien un recull d’imatges d’una passejada creativa pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Passejada creativa: Viure el paisatge de una manera més propera. Una mirada, una proposta per poder apropar-nos de manera més intensa al paisatge que ens envolta. Aprendre a valorar l’entorn paisatgístic que envolta la nostra ciutat i gaudir d’una manera conscient la natura del nostre entorn. Fomentar la consciencia sobre el territori. Dialogar amb la natura des de la creativitat és connectar amb un dels sentiments més primigenis de l’ésser humà. 

Participa a la #FestaDelRiuDesdeCasa!El confinament ha despertat i ha fet més conscients emocions i sensacions i ara tenim l’oportunitat de trobar espais de temps per parar atenció a nosaltres mateixos i relaxar-nos.  Us deixem un audio que ens han fet arribar “Reiki per la Terra” per la #FestaDelRiuDesdeCasa.