Passejada botànica per Peguera

Penjat el 20 de juny de 2021, per Mireia Calvet

El grup de botànica l’Esbarzer, va organitzar el dissabte 19 de juny, una passejada botànica a Peguera, de la ma del botànica Alfred Bellès.

Ens trobem a l’aparcament del Centre d’interpretació Dinosaures Fumanya, el temps és insegur i cauen unes gotes, amb els cotxes continuem per la pista asfaltada fins a una cruïlla on s’acaba l’asfalt i comença la pista que va fins al poble de Peguera.

El temps està molt insegur, és per això que decidim que la sortida serà matinal i no de tot el dia, ja que a la tarda amenaça tempestes, dinarem doncs, als prats que hi ha prop dels cotxes.

L’objectiu de la sortida és observar les orquídies que en aquesta època de l’any creixen a la zona, fem una passejada per una pista que entre boscos i prats, ens portarà fins al poble abandonat de Peguera. El paisatge és esplèndid i la vegetació ufanosa. El poble abandonat de Peguera és actualment propietat d’un txec àrab que hi volia construir un ressort de luxe. Finalment, gràcies a l’oposició popular i a alguns problemes administratius, el propietari ha abandonat aquest projecte i ha posat a la venda la finca per 7 000.000 €.

Durant el matí podem observar 4 espècies d’orquídies, totes molt abundants: Gymnademina conopsea, Platanthera chlorantha, Dactylorhiza fuchsii i Dactylorhiza incarnata.

Durant la passejada l’Alfred també ens mostra altres plantes com el Xuclamel de roca (Lonicera pyrenaica) , el Xuclamel xilosti (Lonicera xylosteum), el Corner (Amelanchier ovalis), la Corona de reina (Saxifraga longifolia), o el Rovell d’ou (Trollius europaeus) .

Poble de Peguera

Platanthera chlorantha

Dactylorhiza fuchsii

Gymnademina conopsea

Dactylorhiza incarnata