Recuperem la Fira Activa’t pel Medi Ambient a Terrassa, en el marc de la 31a setmana del Medi Ambient de l’Ajuntament de Terrassa

Penjat el 16 de juny de 2022, per Adenc

 Enguany la fira ha tingut lloc el diumenge dia 12 de juny al matí al Parc de Vallapradís. Tot i la calor, la jornada ha estat tot un èxit.

La Fira Activa’t pretén donar a conèixer algunes iniciatives de la ciutat que ofereixen productes, serveis i propostes que ajuden a dur una vida més sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

 

Aquest any, hem comptat altre cop amb la participació de l’Ecobotiga l’Egarenca, una cooperativa que ofereix productes alimentaris ecològics i de proximitat. També amb l’hort urbà Plantem-nos, que han preparat activitats per petits i una demostració de vermicompostatge pels més grans.

A la fira també es van poder conèixer les propostes de mobilitat sostenible gràcies a BiTer, que ens apropen i ens donen a conèixer els grans beneficis de l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport.

Gràcies a Domotic Confort Fotovoltaica es va poder conèixer la proposta d’incorporar l’energia fotovoltaica a les nostres llars, amb algunes innovacions d’última generació.

També hem comptar amb la presència dels voluntaris de l’’Agrupació de Defensa Forestal de Terrassa, que ens han pogut mostrar la seva tasca per la prevenció i la lluita contra els incendis forestals.

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa han vingut amb una exposició sobre l’aigua, un tast i a promoure els valors de l’aigua com una responsabilitat pública, com un bé natural essencial i indispensable per a la vida i els seus ecosistemes, i com un dret humà que s’ha de garantir a tothom.  

Ha sigut el primer any que hem incorporat a la fira propostes de cosmètica i moda sostenible, dos projectes molt joves però molt potents. De l’aire cosmètica natural artesana té una oferta molt àmplia, des de sabons i xampús sòlids, a tot tipus de cremes, de sol i corporals, ungüent per les picades de mosquit,… La proposta de moda sostenible, ve de la mà de Destino Utopia, amb tot tipus de peces de roba fetes per ella i de cotó 100% orgànic.

La Fira va ser un èxit i una bona forma de donar-nos a conèixer a Terrassa; vam tenir la oportunitat de fer difusió de les nostres activitats, projectes i campanyes.