Col·laborem amb la Fundació Albert Tomàs i Bassols

Penjat el 17 de maig de 2016, per Iaeden

Les dues entitats sumem esforços per vetllar, estudiar i difondre el patrimoni natural de l’Empordà. Des del principi d’aquest any estem treballant tres projectes en col·laboració amb la Fundació Albert Tomàs i Bassols i la setmana passada vam concretar aquesta iniciativa amb la signatura d’un conveni.

La Fundació Albert Tomàs i Bassols i la IAEDEN-Salvem l’Empordà tenen el mateix objectiu pel que fa l’estudi, la recerca, la conservació, la promoció, la valorització social i la difusió del coneixement del patrimoni natural de la comarca i per això la Fundació ha decidit donar un impuls a les nostres activitats. L’aportació que farà a l’entitat aquest 2016 es destinarà a tres projectes que hem concretat conjuntament:

Camí de la Font del Soc

La recuperació del camí de la Font del Soc entre Figueres i Vilabertran és un objectiu de la Fundació des de fa temps. Des de la nostra entitat aportarem coneixement tècnic i redefinirem l´estratègia per assolir aquest objectiu.

Catàleg de carreteres d’interès paisatgístic

Amb el darrer projecte de la Diputació de Girona de “condicionament” d’una carretera emblemàtica de l’Empordà, la carretera dels Tres Ponts que travessa el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, la IAEDEN-Salvem l’Empordà va començar pensar en la redacció d’un Catàleg de carreteres d’interès paisatgístic com a proposta propositiva per aturar els projectes agressius a les carreteres comarcals amb alt valor natural, cultural i social. Gràcies a l’aportació de la Fundació, i amb l’assessorament de l’Observatori del Paisatge de Catalunya (adscrit al Departament de Territori i Sostenibilitat), volem redactar i definir un Pla de carreteres que haurien de tenir una consideració especial. Us anirem informant d’aquest projecte aquí i a través dels mitjans de comunicació.

Difusió de les activitats de caire natural i cultural de la comarca

Difondrem les activitats de natura-cultura que realitzen diferents entitats o organismes a la comarca (i la pròpia Fundació) mitjançant un díptic en paper i digital, com a referent de les activitats vinculades a la comarca. Nosaltres coordinarem l’edició d’aquest material (cerca de les activitats, realització del díptic) i el seu posteriorment repartiment i difusió.

Malgrat que tot just acabem de signar l’acord formalment, ja hem començat de treballar alguns dels projectes perquè l’acord té vigència des de primers d’any. De fet, ve a regularitzar les col·laboracions que puntualment feia la Fundació a les nostres sol·licituds de col·laboració per a campanyes concretes.