Jocs de taula naturalistes. Una eina potent per l’educació ambiental

Penjat el 28 de gener de 2020, per Gerard Codina

El passat 25 de gener l’ADENC va iniciar una sessió de jocs de taula naturalistes, dins del marc del projecte “Vivim, Respirem, Replantegem, Sabadell”. Durant dues hores, vam poder gaudir jugant a diferents jocs de contingut molt interessant, que a més a més de diversió també ens van ajudar a conèixer i conscienciar-nos sobre diferents temàtiques: fauna, flora, ecologia, residus, etc.

També vam aprofitar per fer la presentació del joc “Biodiversifiquem”, que hem creat juntament amb Urbanins. Aquest joc de taula servirà per introduir els conceptes d’urbanisme i biodiversitat urbana amb les escoles participants del projecte, tot coneixent els diferents hàbitats i espècies de fauna que trobem a la ciutat, i les seves problemàtiques.

 

Jocs de taula naturalistes. Una eina potent per l’educació ambiental

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En aquesta sessió també hem pogut gaudir de la companyia de diferents persones creadores de jocs de taula molt interessants relacionats amb la natura i el medi ambient. Els jocs que ens han presentat han estat:

·Papilio: Joc que de manera divertida i didàctica recrea la vida de les papallones i ens ajuda a conèixer millor les diferents espècies d’aquests insectes tan fascinats.

· Ictio: El joc de cartes per conèixer els peixos continentals de Catalunya.

·Rapinyaires: Divertit joc de cartes per conèixer totes les espècies de rapinyaires de la Península Ibèrica.

·Patrulla Recicla: Joc de taula sobre la problemàtica dels residus i de la importància del reciclatge, de la mà d’un grup de superherois.

·Sunset Planet: Videojoc gratuït per plataformes mòbils, que pretén conscienciar sobre diferents problemàtiques actuals com el canvi climàtic, la desigualtat, els residus, etc.

Al llarg de la tarda, també vam poder gaudir de molts altres jocs de taula, alguns d’ells en fase de prova i que de ben segur esdevindran grans jocs en un futur.

Si esteu interessats en algun d’aquests jocs, a l’oficina de l’ADENC (Carrer Sant Isidre 140), podeu comprar els jocs del Papilio, Ictio i Rapinyaires.

Jocs de taula naturalistes. Una eina potent per l’educació ambiental