L’Adenc celebra la desena Festa del Riu

Penjat el 5 de maig de 2019, per Mireia Calvet

Avui, 5 de maig l’Adenc ha celebrat la desena Festa del riu, aquest any dedicada a les tortugues.

Com cada any quan arriba la primavera, des del grup de “Fes Reviure el Ripoll” ens agrada celebrar la Festa del riu, activitat que culmina tot un calendari de jornades de plantació de vegetació autòctona i d’extracció de canya.

A la Festa del riu aprofitem cada any per donar a conèixer als participants els valors naturals que alberga el nostre riu, per això aquest any la gimcana ha estat dedicada a les tortugues. A Catalunya tenim dues espècies de tortuga aquàtiques autòctones: la tortuga de rierol i la tortuga d’estany i vàries espècies de tortuga aquàtica exòtiques, es tracta de tortugues americanes pròpies dels rius i estanys d’Amèrica del Nord.

A través de les diverses proves de la gimcana, els participants han anat descobrint aquestes tortugues, com són, on viuen, de què s’alimenten, etc, també han pogut fer-se la seva pròpia tortuga, amb una closca de nou i, encara que sembli impossible, han fet carreres de tortugues!

Els nois i noies de l’associació Prolaboral Xalest ens han ajudat en una de les proves de la gimcana, encarregant-se d’amagar les tortugues que els participants havien de trobar.

La festa ha comptat també amb la col.laboració de CASSA que ha organitzat diversos jocs relacionats amb l’aigua que ajuden a conscienciar els més petits de la necessitat de no malgastar i no embrutar massa l’aigua.

El més grans han pogut experimentar amb el Reiki, gràcies a la Rosa i el Rafael, que han organitzat, com ja és tradició, un taller d’aquesta teràpia.

Tots els assistents han pogut esmorzar xocolata desfeta i melindros que han repartit els nois i noies de l’Associació ANDY-Down Sabadell, que s’han encarregat també del servei de bar.

El final de festa ha estat a càrrec del Pallasso Pau Pèrrim Pèssim, o millor dit, del seu ajudant, ja que ell, aquest any, tampoc ha pogut venir, i dels tabals i tambors dels Sentinelles d’Arkëmis.

Volem agrair a tots els col.laboradors que han fet possible aquesta festa: Associació ANDY-Down Sabadell, Prolaboral Xalest, Sentinelles d’Arkëmis, el Pallasso Pau Pèrrim Pèssim,CASSA, el al Rafael i la Rosa de teràppies Reiki.

 

L’Adenc celebra la desena Festa del Riu

Una de les proves de la gimcana

L’Adenc celebra la desena Festa del Riu

Demostració teràpia Reiki

L’Adenc celebra la desena Festa del Riu L’Adenc celebra la desena Festa del Riu