L’ADENC va a Ràdio Sabadell a parlar sobre l’estat del riu Ripoll

Penjat el 26 de febrer de 2018, per David López Bosch

Avui la Núria Pujol, sòcia i coordinadora del grup Fes reviure el Ripoll!, ha anat a Ràdio Sabadell a parlar sobre el riu Ripoll de Sabadell. Des de l’ADENC, es reclama un projecte integral entre l’Ajuntament i totes les entitats implicades en la restauració del riu, per a coordinar esforços i portar un projecte amb objectius comuns.

També s’ha parlat del projecte Fes reviure el Ripoll! que està a punt de complir deu anys, i la Núria n’ha fet un balanç molt positiu. Els efectes d’aquest projecte de restauració ambiental són més que visibles a la part de Sant Vicenç de Jonqueres, on s’ha erradicat gran part de la canya americana (Arundo donax), espècie invasora molt perjudicial, i s’hi han desenvolupat arbres de ribera plantats com ara verns, àlbers i salzes. Tanmateix encara queda molta feina a fer, i és per això que des de l’ADENC es reclama una major coordinació amb l’Ajuntament i altres entitats dedicades a cuidar del nostre riu.

Durant l’entrevista, s’ha fet esment sobre la importància de la participació ciutadana en el projecte i de l’educació ambiental, en especial dels més petits. Durant aquests deu anys un dels principals objectius de Fes reviure el Ripoll! ha estat el de implicar a la ciutadania en fer-se càrrec de la situació del seu riu i en la preservació d’aquest i del patrimoni natural i cultural que ens envolta.

Si voleu escoltar l’entrevista, ho podeu fer a la pàgina de Ràdio Sabadell.